divendres, 28 de febrer del 2014

La NASA anuncia 715 nous planetes extrasolars gràcies a les dades del telescopi espacial Kepler

Encara que porta fora de servei des de maig de 2013 durant la seva missió el Kepler, un telescopi espacial dissenyat per trobar planetes fora del nostre sistema solar, va recollir tal quantitat de dades que encara estan sent analitzats. 
I la NASA acaba d'anunciar que ha trobat 715 planetes extrasolars en les dades dels dos primers anys de la missió, tal com es pot llegir a NASA s Kepler Mission Announces a Planet Bonanza, 715 New Worlds. 
Confirmats, res de candidats.
Descubrimientos de exoplanetas con el tiempo
Descobriments d'exoplanetes any a any . En marró els descobriments previs a Kepler , en blau clar els de Kepler fins ara , en blau fosc els anunciats avui
Això posa de sobte compte de planetes extrasolars en uns 1.700 , depenent de com els expliquis , el que no està gens malament tenint en compte que tot just fa vint anys els exoplanetes no eren més que una possibilitat teòrica .
D'aquests nous 715 planetes el 94 per cent són més petits que Neptú , i quatre estan a la zona habitable de la seva estrella , el que per descomptat no vol dir que alberguin vida .
Molts d'ells estan a més en sistemes múltiples similars al nostre.
La nova tècnica aplicada per trobar aquests 715 exoplanetes permet a més localitzar- molt més ràpid que els anteriors , de manera que la NASA espera que apareguin altres quants centenars més en els altres dos anys de dades del Kepler que encara no han estat analitzats amb aquesta .
L'agència està, a més , considerant un pla que podria permitirponer de nou en funcionament el Kepler , de manera que podria seguir recollint dades uns anys més .
D'altra banda , quan es llanci el Telescopi Espacial James Webb , un dels seus possibles usos serà esbrinar les característiques dels planetes extrasolars que hàgim descobert i que anem descobrint .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada